Önkormányzati Hivatali Portál

.

Elektronikus ügyintézés

Önkormányzati Hivatali Portál- ELÜGY

Az Önkormányzati Hivatali Portál (ELÜGY) természetes és jogi személyek számára biztosít elektronikus ügyintézési lehetőséget. Az elektronikus ügyintézés elektronikus azonosításhoz (ügyfélkapu, cégkapu) között.

A Portált a következő linkre kattintva tudja elérni:

https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

https://ohp-20.asp.lgov.hu/kereses

Az elektronikus ügyintézés menete:

Az ügyintézés megkezdéséhez, a hivatali portál honlapon az önkormányzat kereső menüpontban kérjük, válassza ki azt a települést vagy önkormányzatot, amelynél ügyeit intézni kívánja.
A megjelenő listában, a település neve mellett nyomja meg a KIVÁLASZT gombot, a kiválasztott önkormányzatnál intézheti ügyeit. 

elugy1

Ezt követően a következő szolgáltatások közül választhat:

  • ügykövetés: Kérjen tájékoztatást a kiválasztott településnél folyamatban levő, elektronikusan indított ügyének ügyintézési állapotáról. A szolgáltatás igénybevételéhez elektronikus azonosítás szükséges!

  • adóegyenleg lekérdezés: A szolgáltatás használatával lehetősége van az Ön, vagy az Ön által képviselt adózó egy kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó helyi adóegyenlegének lekérdezésére. A szolgáltatás igénybevételéhez elektronikus azonosítás szükséges!

  • ügyindítás: Elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével ügyet indíthat a kiválasztott településnél. Indítsa el a szolgáltatást, majd válassza ki az ügytípust, amelyet intézni szeretne. Az űrlap elektronikus beküldése elektronikus azonosítást követően lehetséges!

elugy2

Ügyindítás:

Elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével ügyet indíthat a kiválasztott településnél. Indítsa el a szolgáltatást, majd válassza ki az ügytípust, amelyet intézni szeretne.  

„Kérjük, válassza ki az Eljárás módja mezőben, hogy Saját nevében vagy Meghatalmazottként/képviselőként kívánja benyújtani az elektronikus űrlapot. Tájékoztatjuk arról, hogy a kiválasztott értéktől függően az űrlap mezői és ellenőrzési szabályai eltérhetnek!”

Amennyiben az Ön által intézendő ügyben nem talál formanyomtatványt, akkor beadványát az e-Papír szolgáltatáson keresztül terjesztheti be (https://epapir.gov.hu).

elugy3

Az ágazat legördülő sávjában a következő kategóriák közül választhat:

  • Adóügy

  • Általános vagy egyéb igazgatási ügyek

  • Anyakönyvi ügyek

  • Hagyaték

  • Ipar- kereskedelem

  • Pénzügy, gazdálkodás

  • Szociális

  • Településüzemeltetési, vagyonkezelési ügyek

elugy4

Az ágazat kiválasztását követően válassza ki a kívánt ügytípust:

elugy5

Amennyiben megtalálta a keresett ügytípust, kattintson a lekérdezés gombra, és megjelennek az elektronikus ügyintézéshez rendelkezésre álló űrlapok. A megfelelőt kiválasztva az ONLINE KITÖLTÉS gombbal tudja a kitöltést elkezdeni.

elugy6

Amennyiben az Ön által intézendő ügyben nem talál formanyomtatványt, akkor beadványát az e-Papír szolgáltatáson keresztül terjesztheti be (https://epapir.gov.hu).