VEKOP-7.3.4-17-2017-00005

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

- a kedvezményezett neve: Hévízgyörk Község Önkormányzata

- a projekt címe: Oktatás a kultúrában, kultúra az oktatásban

- a szerződött támogatás összege: 24 999 999 Ft

- a támogatás mértéke (%-ban):100 %

- a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.29.

- a projekt azonosító száma: VEKOP-7.3.4-17-2017-00005

- a projekt tartalmának bemutatása:

Projektünkkel elérni kívánt fő célunk a nevelési-oktatási intézmények tanulóinak és az óvodás gyermekek óvodai foglalkozásokon kívüli kompetenciafejlesztésének támogatása, ismeret- és tudásgyarapítása. Projektünk részcéljai az oktatási intézmények és kultúrházunk közötti partnerség megerősítése a nevelési-oktatási intézmények igényeinek megfelelően továbbá a köznevelésben résztvevő tanulók és az óvodai nevelésben résztvevő gyermekek tudásanyagának és készségeinek a fejlesztése informális és non-formális tanulási alkalmakkal.

Pályázatunkat 21 hónap alatt valósítjuk meg, 2019.05.01-2021.01.29. között. A projekt megvalósításába hat együttműködő partnert vonunk be, akik közül 1 óvoda, és 5 nevelési-oktatási intézmény. Három intézmény településünkön kívüli, egy a kedvezményezett járásbeli (Cegléd), a másik kettő pedig hévízgyörki és domonyi intézmény. Együttműködő partnereink: Aszódról: Aszódi Napsugár Óvoda, Csengey Gusztáv Általános Iskola, Podmaniczky Alapfokú Művészeti Iskola. Hévízgyörkről: Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola, Ceglédről: Szent Kereszt Katolikus Ált. Iskola és Óvoda, Domonyból: Ikladi Tasnádi Lajos Német Nemzetiségi Általános Iskola Koren István Tagiskolája.

Projektünk célcsoportját az óvodai nevelésben résztvevő gyermekek, a köznevelésben résztvevő gyermekek, tanulók és a szociokulturális hátrányokkal érintettek, életkorukhoz képest alulteljesítők alkotják.

Annak érdekében, hogy minél nagyobb érdeklődésre tegyünk szert, már a projekt előkészítés során is együtt dolgoztunk partnereinkkel, olyan programokat terveztünk a 18 hónapos megvalósítási időszak alatt, amelyek iránt érdeklődés mutatkozott.

A projekt három féléves megvalósítása során 12 heti szakkör, 4havi szakkör, 3 kulturális óra, 5 foglalkozássorozat, 8 tehetséggondozás, 5 tábor, 9 verseny/vetélkedő, 11 témanap, 5 témahét kerül megrendezésre, így a projekt által előírt összes kötelező tevékenység megvalósításra kerül. A projekt sikeres lebonyolítása érdekében nagy tapasztalattal rendelkező projektmenedzsment (egy fő pénzügyi vezető és egy fő projektmenedzser) és szakmai vezető áll rendelkezésre, ők a garancia a gördülékeny lebonyolításra.

Informális és nem formális képzésben résztvevő gyerekek száma 1108 fő lesz, a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek, tanulók száma meghaladja az előírt 15%-ot a projekt fizikai befejezésének időpontjára.

A kötelező nyilvánosság előírásait figyelembe véve C típusú tájékoztatási táblát helyezünk ki intézményünkre, alhonlapot készítünk amit folyamatosan frissítünk, fotózunk a projekt időszak alatt folyamatosan és térképtérre feltöltjük a képeket. A projekt tevékenységeiről átfogó tájékoztató füzetet készítettünk, amellyel népszerűsíteni kívánjuk projektünket, intézményünk munkáját.

A projekt fenntartási időszakában szervezetünk vállalja, hogy évente legalább egy, az együttműködési megállapodásokban szereplő, a projektben kifejlesztett foglalkozási forma megvalósítását, amely nem egyszeri rendezvény.

Az esélyegyenlőségi és környezeti fenntarthatósági szempontokat a projekt előkészítés, megvalósítás és a fenntartás időszaka alatt is szem előtt tartjuk. Esélytudatosságot fejeztünk/fejezünk ki nyilvános eseményeinken, kommunikációnkban és viselkedésünkben, nem közvetítünk szegregációt, igyekszünk csökkenteni a csoportokra vonatkozó előítéleteket, továbbá minden résztvevőnek ingyenes részvételt biztosítunk nemi, faji hovatartozástól függetlenül. Esélyegyenlőségi munkatársi feladatokat szakmai vezetőnk látja el.

A projekt által érintett területen amennyiben védett természeti és kulturális értékek vannak, azokat megőrizzük, az esetlegesen fennálló vagy a projekt során keletkezett környezeti kárt és az esélyegyenlőség szempontjából jogszabályba ütköző nem-megfelelőséget legkésőbb a projekt megvalósítása során megszüntetjük.


 

202001-VEKOP1

202001-VEKOP2


 

Intézmények képei

Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola

Napsugár Óvoda, Aszód

Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Cegléd

Ikladi Tasnádi Lajos Német Nemzetiségi Általános Iskola Koren István Tagiskolája

Csengey Gusztáv Általános Iskola, Aszód

Podmaniczky Alapfokú Művészeti Iskola, Aszód